fbpx

Blog

Τροποποίηση ενισχυόμενου κόστους επενδυτικών σχεδίων φωτοβολταϊκών

Ο υφυπουργός ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, μεταφορών, υποδομών και δικτύων προχώρησε σε τροποποίηση καθορισμού ενιαίου ενισχυόμενου κόστους επενδυτικών σχεδίων παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια.

Τροποποιείται το άρθρο 1ο της υπ’ αριθ. 26430 (ΦΕΚ 1915 Β/15−6−2012) «Καθορισμός ενιαίου ενισχυόμενου κόστους επενδυτικών σχεδίων παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια» απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ως εξής: Καθορίζεται ενιαίο ενισχυόμενο κόστος επενδυτικών σχεδίων παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια κατά την υπαγωγή και κατά την ολοκλήρωση τους, με κριτήρια την περίοδο υλοποίησης, την ονομαστική ισχύ τους, το είδος του μηχανολογικού εξοπλισμού τους, καθώς και τα πρόσθετα χαρακτηριστικά τους, σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

meses times

Στο ανωτέρω κόστος προστίθεται, 0,45 ευρώ/Wp για λοιπές σταθερές δαπάνες (σύνδεση ΔΕΗ, οικίσκο, χωματουργικά, περίφραξη κ.λπ.).

Το συνολικό διαμορφούμενο κόστος από τα ανωτέρω στοιχεία μειώνεται κατά 10% για σταθμούς ισχύος μεγαλύτερης των 500 KW λόγω οικονομιών κλίμακας. Αντίστοιχα το συνολικό διαμορφούμενο κόστος από τα ανωτέρω στοιχεία αυξάνεται κατά 10% για σταθμούς ισχύος μικρότερης των 20 KW.

Η περίοδος υλοποίησης καθορίζεται από την ημερομηνία υποβολής αίτησης ενεργοποίησης σύνδεσης με τη ΔΕΗ και αν αυτή δεν είναι διαθέσιμη, από την ημερομηνία ενεργοποίησης σύνδεσης με τη ΔΕΗ.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την τροποποίηση.

Call Now ButtonΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ