fbpx

Blog

Η Σωστή «Βάση» για Κάθε Σύστημα

Ένα από τα πιο βασικά μέρη ενός φωτοβολταϊκού συστήματος αποτελεί και η βάση στήριξης του, που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά αλλά και να υποβαθμίσει μία επένδυση. Η ECO//SUN θέλοντας να διασφαλίσει την βέλτιστη ποιότητα των βάσεων από αλουμίνιο προσφέρει μία ευρεία γκάμα εξειδικευμένων προφίλ, για όλους τους τύπους των συλλεκτών και για όλες τις συνθήκες και τοποθεσίες εγκατάστασης.

Τα συστήματα στήριξης ECO//SUN, εξελίσσονται καθημερινά, μέσω της έρευνας, ανάπτυξης και εξέλιξης νέων προϊόντων, με σκοπό να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κάθε εφαρμογής, δίνοντας πλέον έτοιμα προϊόντα και λύσεις στο δίκτυο των μεταπωλητών, αλλά και στον τελικό καταναλωτή, αποδέκτη των συστημάτων ECO//SUN.

Έτσι, έχουμε τη σειρά συστημάτων στήριξης που δημιουργήθηκε για εγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών σε κεκλιμένες οροφές, στέγες ή κεραμοσκεπές, με άμεση εφαρμογή πάνω στις επιφάνειες οποιουδήποτε κτιρίου και για οποιονδήποτε τύπο στέγης. Επίσης, αναπτύχθηκε μία ξεχωριστή σειρά για χρήση σε δώματα κτιρίων, αυλές ή αγρούς, μονής και διπλής σειράς, σταθερής γωνίας ή με δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης της κλίσης τους ανάλογα με την εποχή, για αύξηση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Ακόμα σε όλες τις σειρές των βάσεων παρέχουμε διαφορετικά προφίλ αλουμινίου, διασφαλίζοντας πάντα την βέλτιστη σχέση ποιότητας-κόστους.

Η καθημερινή και συνεχή βελτίωση των τεχνικών δυνατοτήτων, έχει προσδώσει στα συστήματα στήριξης ECO//SUN πολύ μεγάλη ευελιξία και δυνατότητα προσαρμογής. Μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένα σύστημα στήριξης κατά παραγγελία (custom made) για την εκάστοτε ιδιαιτερότητα της στέγης ή του δώματος σας. Ιδιαίτερα στις βάσεις κεραμοσκεπής, ο τρόπος κατασκευής τους μας επιτρέπει την οποιαδήποτε παραμετροποίηση για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου εγκατάστασης.

Χαρακτηριστική περίπτωση η βάση τύπου στέγαστρο για κτιριακές εγκαταστάσεις σε δώματα, που αποτελεί την ιδανική λύση στις περιπτώσεις όπου η διαθέσιμη επιφάνεια δεν αρκεί ή υπάρχουν αρκετά εμπόδια για την τοποθέτηση της μέγιστης επιτρεπόμενης ισχύος, ακόμα και εάν η κλίση και ο προσανατολισμός δεν είναι ο βέλτιστος. Με το στέγαστρο αυτό επιτυγχάνουμε το 100% της απόδοσης των πανέλων ρυθμίζοντας τον προσανατολισμό και την κλίση τους όπου εμείς επιθυμούμε.

Στις περιπτώσεις υλοποίησης φωτοβολταϊκών πάρκων σε αγρούς, η προσαρμογή στο χώρο εγκατάστασης και στις απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλη. Προχωρήσαμε στην κατασκευή πολύ ενισχυμένων βάσεων, κατασκευασμένες από προφίλ αλουμινίου, διατομής 40Χ40 ή 80Χ40, προσδίδοντας έτσι στιβαρότητα κατασκευής και το μέγιστο δυνατόν χρόνο ζωής. Διαθέτουν ειδικό κανάλι όδευσης των καλωδιώσων συμβάλλοντας στην αισθητική, την ταχύτητα εκτέλεσης της εγκατάστασης αλλά και στο χαμηλό κόστος. Αναπτύχθηκε ένα εξειδικευμένο τηλεσκοπικό σύστημα που επιτρέπει στην εγκατάσταση να πραγματοποιείται με ακρίβεια χιλιοστού χωρίς να απαιτούνται επιπλέον κοψίματα, να επιτυγχάνεται η ευθυγράμμιση των Φ/Β ανεξάρτητα από την όποια ανομοιομορφία παρουσιάζει το έδαφος, να έχει μεγάλη αντοχή στις ανεμοπιέσεις και τέλος να μπορεί να ολοκληρώνεται η τοποθέτηση τους στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.Ο ειδικός σχεδιασμός του συστήματος στήριξης επιτρέπει την κατασκευή του χωρίς την απαίτηση οικοδομικών εργασιών και θεμελιώσεων. Η μόνη εξτρά απαίτηση είναι περίπου 7m3 μπετού (για εγκατάσταση 100kW) ανάλογα με την περίπτωση-εφαρμογή. Τέλος είναι κατάλληλες και για εγκαταστάσεις ευρείας κλίμακας επιπέδου MW. Με τα συστήματα στήριξης ΕCO//SUN, πετυχαίνουμε πάντα υψηλή αισθητική, μέγιστη δυνατή αντοχή, αλλά και χαμηλό κόστος κάτι που απαιτείται στις επενδύσεις τέτοιου είδους, με τόσο μεγάλο χρονικό ορίζοντα.

Στον κατάλογο αλουμινίων θα βρείτε όλα τα επιμέρους εξαρτήματα που απαρτίζουν ένα πλήρες σετ στήριξης. Διαφορετικούς τύπους προφίλ, γωνιών, κοιλοδοκών, συγκρατητές μεσαίους και ακραίους για κάθε τύπο πανέλ, βίδες allen, παξιμάδια, ντιζοστρίφονα και γάντζους οροφών, καθώς επίσης και το περικόχλιο σχισμής με μπίλια, του οποίου ο σχεδιασμός επιτρέπει την στερέωση των πανέλων επάνω στο προφίλ με εύκολο τρόπο και η χρήση του ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την σταθερότητα του συστήματος.

Τα συστήματα στήριξης ECO//SUN, έχουν πιστοποιηθεί από τον παγκοσμίως γνωστό φορέα πιστοποίησης TÜV Austria Group για την στατική τους επάρκεια, σύμφωνα με τον Ευροκώδικα 1 (EC1, ENV 1991 2-1, 2-3,2-4) και τον Ευροκώδικα 9 (DESIGN OF ALUMINIUM). Επίσης, έχουν σχεδιαστεί και μελετηθεί σύμφωνα με τους κώδικες του ισχύοντος Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού 2000 (ΕΑΚ 2000), ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις καταπονήσεις από το ίδιο βάρος των Φ/Β, την ανεμοπίεση, την χιονόπτωση και την σεισμικότητα, προσφέροντας δυνατότητα επιλογής ανάλογα με την περιοχή τοποθέτησης.

katalogos alouminia 2012 V2 0 f pdf
Call Now ButtonΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ