fbpx

Blog

Πιλοτική δίκη στο ΣτΕ για την εισφορά των ΑΠΕ

Παίρνουν το δρόμο τους οι εκατοντάδες προσφυγές που έχουν κάνει ιδιώτες επενδυτές Ανανεώσιμων Πηγών (και κυρίως φωτοβολταϊκών) στα ελληνικά δικαστήρια, εναντίον της απόφασης του ΥΠΕΚΑ με την οποία επιβλήθηκε η έκτακτη εισφορά επί του τζίρου.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας απεδέχθη να πραγματοποιήσει «πιλοτική δίκη» για το συγκεκριμένο θέμα, στην οποία θα εξεταστούν τόσο η αντισυνταγματικότητα όσο και η συμβατότητα της έκτακτης εισφοράς με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Η απόφαση της «πιλοτικής δίκης» θα αποτελεί το γνώμονα με τον οποίο θα εκδικαστούν από τα κατά τόπους δικαστήρια οι προσφυγές, συνεπώς έχει μεγάλη σημασία. Σύμφωνα δε με νομικούς κύκλους, το γεγονός ότι το ΣτΕ προχωρά στην πιλοτική δίκη ενέχει και την έννοια της επιτάχυνσης ολόκληρης της διαδικασίας των προσφυγών.

Εν τω μεταξύ, για το θέμα της έκτακτης εισφοράς, υποβλήθηκαν για λογαριασμό μεγάλων εγχώριων και ξένων επενδυτών ΑΠΕ δύο καταγγελίες ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το δικηγορικό γραφείο «Μεταξάς».

Call Now ButtonΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ