fbpx
 

Συχνές Ερωτήσεις

Τί είναι τα φωτοβολταϊκά συστήματα;

Τα φωτοβολταϊκά (ή Φ/Β) συστήματα αποτελούν μια από τις εφαρμογές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπου παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από την ηλιακή. Πρόκειται για έναν τομέα ενέργειας με τεράστιο ενδιαφέρον για μία χώρα όπως η Ελλάδα που έχει πολύ υψηλό ποσοστό ηλιοφάνειας.

10 Λόγοι για να προτιμήσουμε τη χρήση Φωτοβολταϊκών
  1. Κερδίζουμε άμεσα χρήματα έχοντας μηδενικό κόστος λειτουργίας και πρακτικά σχεδόν μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης.
  2. Δεν απαιτούν οποιαδήποτε μορφής επιδότηση αλλά πλέον αποσβένει η όλη επένδυση περίπου σε 6 χρόνια.
  3. Παρέχουν ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονομία ανεβάζοντας την αξία του ακινήτου
  4. Μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία απευθείας σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως και μπορούν να πετύχουν πλήρη ενεργειακή αυτονομία τονώνοντας και το αίσθημα ασφάλειας.
  5. Είναι φιλικά με το περιβάλλον δεν προσβάλουν αισθητικά και μπορούν να εγκατασταθούν ακόμα και μέσα σε πόλεις.
  6. Δεν προκαλούν ηχορύπανση, αφού η λειτουργία τους είναι εντελώς αθόρυβη.
  7. Είναι εύχρηστα και πολύ εύκολα εφαρμόσιμα. Μπορούν να ενσωματωθούν στην αρχιτεκτονική του κτηρίου και να χρησιμοποιηθούν ακόμα και ως δομικά στοιχεία, μειώνοντας έτσι το κόστος κατασκευής μιας εγκατάστασης.
  8. Επεκτείνονται εύκολα και ανά πάσα στιγμή, για να καλύψουν κάποια αύξηση των ενεργειακών απαιτήσεων.
  9. Έχουν πάρα πολλή μεγάλη διάρκεια ζωής, μεγάλη αξιοπιστία και μπορούν και παρέχουν πλήρη ενεργειακή ανεξαρτησία στον χρήστη.
  10. Προσφέρουν την δυνατότητα αποκεντρωμένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εκεί που πραγματικά καταναλώνεται, μειώνοντάς τις απώλειες και τη διαρκή αναβάθμιση των δικτύων.
Τί είναι τα υβριδικά συστήματα;

Πρόκειται για δυναμικό σύστημα ισχύος το οποίο χρησιμοποιεί πάνω από μία μεθόδους παραγωγής ενέργειας για να καλύπτει την απαιτούμενη ενέργεια. Συνήθως, εκτός από τα φωτοβολταϊκά, συνδυάζονται και άλλες πηγές ενέργειας, (κυρίως τοπικές και ανανεώσιμες) όπως ανεμογεννήτριες, μικρουδροηλεκτρική ισχύ, υδροηλεκτρική ισχύ ποταμών και βιομάζα.

Πώς μπορώ να έχω δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο;

Ο ήλιος παράγει ενέργεια μεγαλύτερη κατά 15.000 φορές από την ενέργεια που καταναλώνουμε σε ολόκληρη τη Γη κάθε χρόνο. Η ενέργεια αυτή εκπέμπεται από τον ήλιο στη Γη με μορφή μικρών σωματιδίων, τα φωτόνια. Τα φωτόνια αυτά συνθέτουν το ηλιακό φως και ταξιδεύουν με την ταχύτητα των 380.000 Km/sec. Όταν μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση εκτεθεί στον ήλιο συλλέγει τα φωτόνια και τα μετατρέπει σε δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.

Μπορώ με τη χρήση φωτοβολταϊκών να θερμάνω το σπίτι μου;

Από τη στιγμή που παράγεται ηλεκτρική ενέργεια μέσω της ακτινοβολίας του ήλιου, αυτή η ενέργεια ως ηλεκτρική δύναται να παρέχει και δωρεάν θέρμανση.

Ποια τα οφέλη για το περιβάλλον με τη χρήση φωτοβολταϊκών;

Δεν μολύνουν,  δεν αφήνουν απόβλητα και κατασκευάζονται από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Τί είναι τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά;

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα σε εγκαταστάσεις που δεν συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο. Παράλληλα παρέχουν προστασία από τις διακοπές ρεύματος, ενώ μειώνουν δραστικά το κόστος του νοικοκυριού ή της επιχείρησης από την κατανάλωση ενέργειας με τον παραδοσιακό και ξεπερασμένο πλέον τρόπο.

Μόλις ολοκληρωθεί η παραγγελία, πόσο άμεσα θα έχω τα προϊόντα;

Η ECOSUN θα φροντίσει εντός ολίγων ημερών για την εκτέλεση και παράδοση της παραγγελίας.

Μπορώ τα προϊόντα να τα τοποθετήσω μόνος μου;

Κάποια προϊόντα συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης και manual τοποθέτησης τους, οπότε είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει από τον πελάτη.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα με την εγκατάσταση, υπάρχει τεχνική υποστήριξη;

Το πρόγραμμα after sales της ECOSUN είναι ένα από τα κορυφαία στην Ελλάδα. Ωστόσο όμως, ως επί το πλείστον παραμένει αχρείαστο καθώς είναι σπάνιες οι φορές που κάποια εγκατάσταση ή σύστημα της ECOSUN έχει παρουσιάσει πρόβλημα.

Τί ανάγκες μπορούν να καλύψουν τα φωτοβολταϊκά;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζει κανείς για τα φωτοβολταϊκά είναι ότι παράγουν συνεχές ρεύμα. Αυτό σημαίνει είτε ότι τα χρησιμοποιούμε με συσκευές συνεχούς ρεύματος είτε μετατρέπουμε αυτό το συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο 230 V (σε ρεύμα ίδιο με της ΔΕΗ δηλαδή) με τη βοήθεια κάποιων ηλεκτρονικών συσκευών. Οι εφαρμογές που βρίσκουν τα φωτοβολταϊκά είναι για φωτισμό, τηλεπικοινωνίες, ψύξη, θέρμανση, ηχητική κάλυψη. Ουσιαστικά, οποιαδήποτε ενεργειακή ανάγκη μπορεί να καλυφθεί από ένα κατάλληλα σχεδιασμένο φωτοβολταϊκό σύστημα.

Μπορώ να τα χρησιμοποιήσω και στο εξοχικό μου;

Για μια δεύτερη κατοικία, ιδιαίτερα ένα εξοχικό, τα φωτοβολταϊκά συστήματα δεν αποτελούν ενδεδειγμένη λύση, αλλά τη μοναδική καθώς παρέχουν δωρεάν ενέργεια και δεν υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες να πληρώνουν πάγια ποσά για ενέργεια ολόκληρο το χρόνο, για τους λίγους μήνες που θα κάνουν χρήση της οικίας.

Τι είναι το net metering;

Πρόκειται για τον συμψηφισμό παραγόμενης‐καταναλισκόμενης ενέργειας και εφαρμόζεται σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών. To net metering επιτρέπει στον καταναλωτή να καλύψει ένα σημαντικό μέρος της ενέργειας που καταναλώνει ενώ παράλληλα του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το δίκτυο για έμμεση αποθήκευση της πράσινης ενέργειας που παράγει το φωτοβολταϊκό του σύστημα. Ο όρος «net» προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ καταναλισκόμενης και παραγόμενης ενέργειας σε μία ορισμένη χρονική περίοδο. Η περίοδος αυτή είναι συνήθως ο κάθε κύκλος καταμέτρησης και τιμολόγησης της καταναλισκόμενης ενέργειας. Αν υπάρχει περίσσεια ενέργειας, αυτή συνήθως δεν χάνεται για τον καταναλωτή αλλά συμψηφίζεται για μια ορισμένη χρονική περίοδο οπότε και γίνεται η τελική εκκαθάριση. Η περίοδος αυτή σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση ορίζεται στους 12 μήνες.

Αναλαμβάνετε τη μελέτη και το σχεδιασμό ενεργειακών συστημάτων;

Η ΕCOSUN αποτελεί πιστοποιημένη εταιρεία μελέτης, σχεδιασμού και κατασκευής ενεργειακών συστημάτων. Διαθέτει τα αρμόδια τμήματα και για το λόγο αυτό θεωρείται πρωτοπόρα στον τομέα.

Υπάρχει δυνατότητα επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ;

Με την αναθεώρηση του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, η οποία αναμένεται ως το καλοκαίρι, ανοίγει η διαδικασία προκήρυξης του νέου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», το οποίο θα ενισχύει νοικοκυριά για την εφαρμογή λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας, όπως εκσυγχρονισμό των συστημάτων θέρμανσης, τοποθέτηση θερμομόνωσης και αντικατάσταση κουφωμάτων.

Με την ολοκλήρωση του ΚΕΝΑΚ ή τουλάχιστον του τμήματος του κανονισμού που θα αφορά τις κατοικίες ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη του νέου προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας στα σπίτια, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ. Το νέο πρόγραμμα σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη του ΥΠΕΝ θα είναι λιγότερο γραφειοκρατικό, σχεδιάζεται με τρόπο ώστε όλα τα δικαιολογητικά (που θα είναι λιγότερα) να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ το ύψος των ενισχύσεων (δάνεια και επιδοτήσεις) θα εξαρτάται από το εισόδημα του νοικοκυριού και τον προϋπολογισμό των εργασιών που θέλει να εκτελέσει.

Υπάρχουν σημεία πώλησης για κάποια από τα προϊόντα σας και εκτός Θεσσαλονίκης;

Η ECOSUN έχει δίκτυο 300 συνεργατών σε ολόκληρη την Ελλάδα ενώ στην ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχει και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Call Now ButtonΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ