fbpx

Blog

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ECO//SUN στο Πράσινο Σπίτι και Κτίριο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ECO//SUN στο Πράσινο Σπίτι και Κτίριο, ECO//SUN Φωτοβολταϊκά Συστήματα | Φωτοβολταϊκά Πάνελ Point of view: Πτώση τιμών φωτοβολταϊκών και αύξηση ζήτησης. Το τελευταίο δωδεκάμηνο παρατηρήθηκε πτώση τιμών της τάξεως του 48% και κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης των φωτοβολταϊκών. Μήπως αποτελεί πλέον μια κερδοφόρα επένδυση;

Τα φωτοβολταϊκά αποτελούν τον τελευταίο χρόνο ίσως, τη μόνη διέξοδο στον επενδυτικό χώρο της Ελλάδος. Σε αυτό συμβάλλει η συνεχής μείωση τιμών των Φωτοβολταϊκών συλλεκτών σε συνδυασμό με τις εγγυημένες τιμές, που παρά τις προγραμματισμένες μειώσεις παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το τελευταίο δωδεκάμηνο παρατηρήθηκε πτώση τιμών της τάξεως του 48% και κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης. Σε αυτό συνέβαλε αισθητά η επιθετική πορεία της Κίνας στο παγκόσμιο εμπόριο Φωτοβολταϊκών. Η Κινέζικη βιομηχανία, όσον αφορά στον κλάδο των Φωτοβολταϊκών, έχει κάνει πολύ δυναμική είσοδο και ήδη προκαλεί πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, τόσο στην παγκόσμια, όσο και στην εγχώρια αγορά με άμεσο αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση των τιμών των πλαισίων. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς κατασκευαστές που, στην προσπάθεια τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, μειώνουν συνεχώς τις τιμές ελαττώνοντας επικίνδυνα το επίπεδο κέρδους τους.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι, αυτή τη στιγμή όλοι οι κατασκευαστές καταγράφουν ζημίες εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που, αν μη τι άλλο, δεν είναι υγιές για το κλάδο. Μεγάλοι κατασκευαστές του χώρου με τεχνογνωσία και παράδοση 10ετιών έχοντας άριστα προϊόντα, αναγγέλλουν αναστολή ή ακόμη και παύση των εργασιών τους στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τις ζημίες.

Αναλύσεις δείχνουν ότι, αυτή η πτωτική τάση θα συνεχιστεί με ρυθμό μείωσης 7% ετησίως. Από αυτόν τον αγώνα δρόμου νικητές θα βγουν μόνο οι ανταγωνιστικές εταιρείες που διαθέτουν μέγεθος, εμπειρία, τεχνογνωσία, ποιότητα και υποδομές και θα στηρίζονται από παγκόσμια ισχυρούς ομίλους. Η ECO//SUN είναι μία εταιρεία με εμπειρία, με 16χρονη παρουσία στην ελληνική επικράτεια, με κύρος και στρατηγικές συνεργασίες, που μπορεί να κατευθύνει τον κάθε επενδυτή ή εγκαταστάτη σωστά, ανεξάρτητα από το ύψος της επένδυσής του. Με δίκτυο συνεργατών που ξεπερνά τους 200, σε όλη την Ελλάδα, μπορούμε να καλύψουμε την κάθε ζήτηση εξασφαλίζοντας πάντα ένα άριστο αποτέλεσμα.

Call Now ButtonΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ