fbpx

Blog

Προσδιορισμός Πράσινων Στόχων για το 2030

Το πρώτο επίσημο βήμα για τον προσδιορισμό των στόχων για την κλιματική αλλαγή έως το 2030 έκανε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκδίδοντας την «Πράσινη Βίβλο». Πρόκειται για ένα κείμενο που δρομολογεί την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης επί του θέματος, η οποία θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουλίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα κράτη μέλη, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και όλα τα ενδιαφερομένα μέρη καλούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με ζητήματα όπως το είδος και το επίπεδο των πιθανών ενεργειακών στόχων για το 2030.Οι απόψεις αυτές, όπως αναφέρει η Κομισιόν, θα τροφοδοτήσουν τις προετοιμασίες της Επιτροπής για την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα 27 κράτη μέλη έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά το στόχο του 20-20-20 για την αύξηση της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Πλέον, αυτό που προέχει είναι η δημιουργία ενός πλαισίου για την επόμενη δεκαετία η οποία θα δώσει στους επενδυτές ασφάλεια, θα βοηθήσει την ανάπτυξη της καινοτομίας και θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια κλιματική αλλαγή.
Η Κομισιόν τονίζει επίσης ότι η εμπειρία από το πλαίσιο που δημιουργήθηκε για το 2020, θα παίξει σημαντικό ρόλο για τον καθορίσμό του νέου πλαισίου.

Δείτε εδώ την Πράσινη Βίβλο αναλυτικά

Call Now ButtonΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ