fbpx

Blog

Συμπλήρωση του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξέδωσε Υπουργική Απόφαση η οποία συμπληρώνει το Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής ισχύος έως 10 kWp. Με την νέα απόφαση φωτοβολταϊκά συστήματα μπορούν πλέον να εγκατασταθούν στο δώμα ή τη στέγη του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων στεγάστρων βεραντών, προσόψεων και σκιάστρων καθώς και βοηθητικούς χώρους όπως αποθήκες και χώροι στάθμευσης.

Το πρόγραμμα πλέον ισχύει για όλη την επικράτεια καθώς έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και τα Μη Διασυνδεδεμένα στο Σύστημα Νησιά. Για την ηπειρωτική χώρα, τα Διασυνδεδεμένα με το Σύστημα Νησιά και την Κρήτη μπορούν να πραγματοποιηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα έως 10 kWp και για τα Μη Διασυνδεδεμένα με το Σύστημα Νησιά έως 5 kWp.

Δυνατότητα ένταξης στο σύστημα έχουν φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες και φυσικά ή νομικά πρόσωπα επιτηδευματίες που κατατάσσονται στις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ακόμη δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν τα Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω πρόσωπα θα πρέπει να έχουν στην κυριότητά τους τον χώρο στον οποίο εγκαθίσταται το φωτοβολταϊκό σύστημα.

Σχετικό Αρχείο: Download

Call Now ButtonΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ